wandelcoaching
natuurcoaching
vrouw en kracht
op reis
Zo binnen zo buiten
"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien " Mahatma Gandhi
KvK nr: 09216534    Copyright 2013 Erica Croes l Fotoverantwoording en basisontwerp Erica Croes l  Realisatie website Dirk Koning

Vrouw en kracht in het Katharengebied Zuid Frankrijk

De laatste twee weken van juni en de eerste twee weken van Augustus organiseer ik vier keer een week met het  thema "vrouw en kracht".
Deze weken staan in het teken van het teruggaan naar je eigen oorsprong en het (opnieuw) contact maken met jouw  kracht.
Spiegelen in en aan de natuur, essentie, inspanning en ontspanning, stilte , "zijn"  en  loslaten zijn  sleutelwoorden voor deze week.  Het werken en zijn in  de krachtige energie van dit gebied maken deze week tot  een bijzondere ervaring..

Lokatie

We verblijven deze week op een kleine  camping bij het dorp Montsegur.
Dit dorp is hoog gelegen in de uitlopers van de Pyrenee├źn . De dichtstbijzijnde grotere plaats is Lavelanet.
De camping heeft eenvoudige voorzieningen als : ( warme) douche . toilet, washok  en elektra in het washok.
Het water op de camping is uit een oude bron  die al jaren door de plaatselijke  bevolking wordt gebruikt  vanwege de zuiverheid en helderheid. Direct aan de camping ligt de wandelroute van de sentier cathare. Dit is  een route van zo'n 250km die van Port Nouvelle naar Foix loopt en dwars door het katharengebied gaat. Het dorp  Montsegur is op loopafstand van de camping. Je kunt daar op verschillende plekken uit eten en er is een kleine  epicerie (bio)waar je de meest basale boodschappen kunt kopen.
Tegen betaling kun je op de camping gebruik maken van een eigen tent( 2 a 3 pers.)  , kampeerspullen  en  kookspullen.  Een slaapzak en slaapmatje moet je zelf meenemen.
We maken gebruik voor de dagelijkse groepsbijeenkomsten van een tipitent die ook gebruikt kan worden als ruimte  waar je overdag kunt zijn als je daar behoefte aan hebt.
Voor de warme maaltijden kijken we in onderling overleg per dag wie er zelf wil koken/eten  ( of met de groep)  en wie uit eten wil gaan. Bij gezamenlijk gebruik van de maaltijden worden de kosten daarvan gedeeld.Programma

Het gebied leent zich bij uitstek voor wandelingen. Daar staan er deze week dan ook een aantal van op het  programma waaronder een wandeling over een stuk van de "sentier cathare ".  We gaan een aantal oude mystieke  inwijdingsplekken bezoeken  waaronder een van de Katharen grotten , een keltische cirkel, een katharenburcht en  een oude kapel. Er is ook een dag om je eigen plan te trekken. Verder is er iedere ochtend voor het ontbijt en  iedere avond na de maaltijd een samenzijn met een of meerdere van de volgende onderdelen : meditatie,  lichaamswerk, rituelen,  stemwerk, sjamanendrum of massage.
Ook kunnen we tijdens het werken in de natuur een of meerdere van bovengenoemde  werkvormen inzetten.
Ik werk met wat er in het moment ontstaat, en wil om die reden niet een heel strak programma nu al neerzetten.  Het luisteren naar je innerlijke stem en doen wat er op dat moment zich aandient zal zich op een heel  natuurlijke manier ontvouwen.
Nadere informatie over mijn manier van werken lees je hier op mijn website.
Als je wilt kun je eerder komen en/of later vertrekken.  Je kunt de tent en andere kampeerspullen dan ook voor  een langere periode huren.

Reis

Auto
De afstand van Nederland naar Montsegur is zo'n 1200 km , afhankelijk van waar je in Nederland vertrekt. Als je  met de auto komt zou het fijn zijn dat er meer mensen mee kunnen rijden. Geef dit even aan bij je aanmelding.

Vliegen
Ryanair vliegt op Carcasonne met goedkope vluchten, hoe eerder je boekt des te lager de prijs.
Ik kan je ophalen  op het vliegveld van Carcasonne tegen betaling van 25 euro

Trein
Precieze informatie hierover is te vinden bij TGV Europe. Prijsindicatie is 200 euro.
In Carcasonne kun je opgehaald worden tegen betaling van 25 euro.

Kosten

De kosten voor een verblijf van  zaterdag tot zaterdag ( = 7 overnachtingen)
zijn  650 euro p.p. Dit is inclusief:
Huur eigen tent
Gebruik van groepstent , kampeerspullen als stoelen, tafels en kookspullen.
Overnachting camping.
Mijn begeleiding van het dagprogramma
Een individuele wandelcoaching of lichaamswerksessie met mij.
Excursie grotten
Vervoer tijdens de week

Daarnaast komen nog de reiskosten van en naar Nederland en de kosten voor het ophalen en brengen  van en naar  het vliegveld in Carcassonne. Verder de kosten voor het eten.

Om je op te geven voor deze week of voor eventuele vragen  kun je mailen via het contactformulier  of het telefoonnummer bellen wat daar vermeld staat.